Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A zeolit síkosságmentesítő hatása

A zeolit síkosságmentesítő hatása Gondolta volna, hogy a zeolitot talajjavítási célok mellett télen, csúszásmentesítésre is alkalmazzák? Itthon is egyre népszerűbb csúszásgátló anyag, környezetbarát mivolta miatt.

Válasszon olyan síkosságmentesítő anyagot, ami környezetbarát, nem tartalmaz konyhasót, ezáltal nem marja fel a járdát, az autók karosszériáját, valamint nem égeti ki a növényeket!

A Zeolit egy természetes ásványi anyag. Az 1-5 mm szemcsenagyságú kőzetőrlemény a járdára, vagy az úttestre szórva érdes felületet képez, ami segíti a tapadást és csökkenti a csúszásveszélyt. A Zeolit a jéggel kémiai reakcióba lép, a szemcsék környezetében minimális hő képződik, így azok beágyazódnak a jégfelületbe. A Zeolit ezen tulajdonsága hátráltatja a síkosság mértékét és teszi népszerűvé számos nyugat európai országban.

Természetes kőzet lévén jelentős ásványi anyaggal bír, amit a növények hasznosítanak, továbbá talajjavító hatása is kimagasló. Ennek köszönhetően jégolvadás után a hátramaradt Zeolitot elegendő az út szélén szétsöpörni, hiszen a talajba jutva pozitívan hat.

Keresés