Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Alginit 20 mikron 5 liter

Ár:
4.592 Ft
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2024-03-05
Átlagos értékelés: Nem értékelt

  • Szállítási költség
  • Készlet infó

- Szemcseméret: 0.02 mm

- Gyors felszívódás

- Gazdaságos felhasználás

- Természetes tápanyagpótlás

- Szuszpendálva alkalmazható

- Évente többször használható

 

Leírás

Az alginit a fiatalkorú bazaltos vulkáni kráterekben finom, agyagosodott törmelékkel együtt leülepedett, és anaerob körülmények között megkövesült alga-biomasszából alakult ki. Természetes ásványi anyag, amely 62 elemet tartalmaz, s minden olyan makro- és mikroelem megtalálható benne, amely a komplex talajjavításhoz, kondicionáláshoz és a növények fejlődéséhez szükséges.

 

Szerves anyag tartalma magas, a legmagasabb humusztartalmú földek humusztartalmának háromszorosa. A talajba juttatva erőteljesen és kedvező irányban megváltoztatja a talaj szerkezetét és vízháztartását. Az alginit a laza homoktalajok kitűnő talajjavító szere.

 

Alkalmazásával a műtrágyázás kiváltható. Az alginittel történő talajjavítással jelentős terméstöbblet érhető el. Indító tápanyagként (starterként) fák, cserjék, szőlő ültetésekor, palántázáskor tápanyagpótlásként javasolt a talaj előkészítésekor.

 

1 kg alginit 1,0-1,3 liter vizet képes megkötni, megtartani, és a növények számára azt fokozatosan átadni. A pázsit és a gyep is meghálálja az alginites kezelést, amit szezonindító trágyaként tavasszal érdemes elvégezni. Kiszórás után alaposan meg kell locsolni, vagy vízben elkeverve kiöntözni. Komposztáláskor 15% alginittel dúsítva a komposztot növelhető a komposzt ásványi anyag tartalma. Elősegíti az érlelődést, szagtalanítja és javítja az érett komposzt vízmegkötő képességét. Az alginit korlátlan ideig eltartható.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Forradalmi megoldás!

Miben különbözik a mikroőrlemény a normál alginithez képest?

 

A finom pornak köszönhetően sokkal gyorsabb és intenzívebb felszívódást eredményez, ezáltal a tápanyagok jelentősen rövidebb idő alatt hasznosulnak a növényben. Ez erős lökést ad a fejlődésének és az ellenállóképességének. A koncentráltabb hatás eredményeként a felhasznált anyag mennyiségével sokat spórolhatunk, mert számottevően kevesebb is elég belőle.

 

Kiszórása és szuszpenzióként történő alkalmazása évi 3-4 alkalommal javasolt (a virágzás időszakában nem) gyümölcsösökben, zöldségföldeken, valamint díszkertekben.

 

Dísznövények, bokrok alá 20 g alginit mikroőrlemény kiszórása elegendő, gyümölcsfáknak 50 g, míg gyepfelületen 10-20 g négyzetméterenként. Kiszórás után az alginitet alaposan öntözzük be, vagy eleve vízben elkeverve locsoljuk ki.

 

Alginit átlagos összetétele tonnánként:

 

- 60 kg humusz

- 170 kg mész CaCo3

- 9 kg N

- 4,2 kg P2O5

- 5,7 kg K2O

- 10,5 kg Mg

- 1,9 kg Fe

- 0,1 kg Zn, 0,1 Cu

- valamint további mikroelemek, Mn, B, Mo, Co, Ni, Li, ...stb.

 

Alkalmazási területek:

 

- Zöldségtermesztésben termőföldbe keverve: 50 g/m2

- Szabadtéri termesztésnél termőföldbe dolgozva: 50-100 g/m2

- Szuszpenzió készítése: 1 kg alginit mikroőrlemény 20 l vízben elkeverve

- Fóliás, üvegházas termesztésben termőföldben elkeverve: 5-15%

- Palánták, magok ültetése előtt termőföldhöz keverve: 50 g/m2

- Gyümölcsfák ültetése: 50 g/facsemete

- Szőlő ültetése: 50 g/tő

- Cserepes dísznövények termőföldjéhez keverve: 15-20%

- Dísznövények, díszfák ültetése: 25-50 g/tő

- Gyepfelület: 10 g/m2

 

(A felsorolt adatok ajánlott mennyiségek. A dózisok évenkénti megismétlése javasolt. Az alginit természetes anyag, túladagolni nem lehet, nem okoz perzselést vagy káros hatást nagyobb dózis sem.)

 

Kiszerelés:

 

- Térfogat: 5 l

- Töltősúly: 2,5 kg

- Szemcseméret: 0,02 mm

trustindex-bal

Keresés