Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Alginit őrölt 30 kg - Zsákos alginit

Ár:
5.626 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2023. szeptember 29.

  • Szállítási költség
  • Készlet infó

- Gyors talajjavítás homokos laza területhez

- Kiváló kondicionáláshoz, növényfejlődéshez

- Természetes ásványi anyag

- 62 féle mikró és makróelem

- Szemcseméret: 1-5 mm

- Praktikus kiszerelés: 30 kg/zsák 

- Hatástartama 3-6 év

 

Leírás

Az alginit a fiatalkorú bazaltos vulkáni kráterekben finom, agyagosodott törmelékkel együtt leülepedett, és anaerob körülmények között megkövesült alga-biomasszából alakult ki. Természetes ásványi anyag, amely 62 elemet tartalmaz, s minden olyan makro- és mikroelem megtalálható benne, amely a komplex talajjavításhoz, kondicionáláshoz és a növények fejlődéséhez szükséges.

 

Szerves anyag tartalma magas, a legmagasabb humusztartalmú földek humusztartalmának háromszorosa. A talajba juttatva erőteljesen és kedvező irányban megváltoztatja a talaj szerkezetét és vízháztartását. Az alginit a laza homoktalajok kitűnő talajjavító szere. 2-4 kg/m2 mennyiségben (laza homoktalajok esetében 4-6 kg/m2) egyenletesen a talajon elterítve és 10-20 cm mélyen bedolgozva a legsoványabb homokos földet is alkalmassá teszi a növénytermesztésre. Hatását 4-6 évig fejti ki.

 

Alkalmazásával a műtrágyázás kiváltható. Az alginittel történő talajjavítással jelentős terméstöbblet érhető el. Indító tápanyagként (starterként) fák, cserjék, szőlő ültetésekor, palántázáskor 0,5-3 kg/tő mennyiségben tartós tápanyagpótlásként 5-10 %-ban javasolt a talaj előkészítésekor.

 

1 kg alginit 1,0-1,3 liter vizet képes megkötni, megtartani, és a növények számára azt fokozatosan átadni. A pázsit és a gyep is meghálálja az 1-2 kg/m2 mennyiségű alginites kezelést, amit 2-3 évente érdemes megismételni. Kiszórás után alaposan meg kell locsolni, vagy ugyanennyi mennyiséget vízben feloldva kiöntözni. Komposztáláskor 15% alginittel dúsítva a komposztot növelhető a komposzt ásványi anyag tartalma. Elősegíti az érlelődést, szagtalanítja és javítja az érett komposzt vízmegkötő képességét. Az alginit korlátlan ideig eltartható.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
| 0 / 5 csillag!
2023. 06. 03.
Szép napot kívánok!
Azt hiszem nem leszek szimpatikus. Pedig nem szándékom a sértés. Matekoztam csupán. 1ha 10 000m² Homokos talajon ajánlott 6 kg/m² 10 millióba kerül a szer szállítás és szórás költség nélkül. Ez nem tűnik gazdaságosnak.

Tisztelt Miklós Ferenc!
Kérjük vegye számításba a következőket is, amik után máris más véleménnyel lesz a termék hatékonysága, illetve gazdaságossága felől.
Példájában 1 ha méretű területet jelöl meg. Ebben az esetben a legkevésbé sem gazdaságos választás a 30 kg-os zsákos kiszerelés. Ezt kis területek esetében praktikus használni.
Nagyobb területen az ömlesztett, kamionnal szállított forma a hatékony, ami töredék árban van a zsákolttal ellentétben.
Az alginit 4-7 éven keresztül nyújt kedvező tápanyag feltételeket a termény haszonrészére, nem beszélve a további hatásoktól, mint a talaj vízháztartásának javítása, vagyis ezzel csökkentve a szükséges plusz öntözések igényét, ami szintén súlyos költségcsökkentő tényező.
Kérjük összegezze, például milyen költsége van ugyanezen időszakra vonatkozó műtrágya kijuttatásnak és külön öntözéseknek.
Ezen szempontok vizsgálata mellett biztosak vagyunk abban, hogy más nézőponton keresztül tudja tekinteni az esetet.
Üdvözlettel,
Mineralholding Kft. csapata

Paraméterek

- Gyors talajjavítás homokos laza területhez
- Kiváló kondicionáláshoz, növényfejlődéshez
- Természetes ásványi anyag
- 62 féle mikró és makróelem
- Szemcseméret 1-5 mm
- Praktikus kiszerelés 30 kg/zsák (zsákos alginit)
- Hatástartama 3-6 év

Alginit átlagos összetétele tonnánként

- 60 kg humusz

- 170 kg mész CaCo3

- 9 kg N

- 4,2 kg P2O5

- 5,7 kg K2O

- 10,5 kg Mg

- 1,9 kg Fe

- 0,1 kg Zn, 0,1 Cu

- valamint további mikroelemek, Mn, B, Mo, Co, Ni, Li, ...stb.

trustindex-bal

Keresés