Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Zeolit homok 0,2-0,5 mm 25 kg

Ár:
4.317 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2024. május 22.

- Talajjavítás

- Talajkondícionálás

- Talajlazítás

- Vízmegtartás

- Almozás

- Takarmányozás

 

Leírás

A zeolit komplex talajjavító ásványi anyag, amely javítja a talaj tulajdonságait és növeli a tápanyagok hasznosulási értékét.

A zeolit egy természetes ásványi anyag, ami önmagában használható, de keverhető más tápanyagok mellé is, mint komposztok és egyéb természetes talajjavító anyagok. Zeolit alkalmazásával olyan hozzáadott értékeket teremthetünk a talajban, mint a jobb víz- és tápanyagmegkötő képesség, kedvező levegőzöttség, amik együttesen javítják a talaj jobb termékenységét.

Ez a szemcseméretű zeolit lehetővé teszi, hogy az ásványi őrleményt állatok takarmányába, vagy az alomhoz keverjük. A zeolit mindkét esetben jótékony hatással bír. Értékes ásványianyag összetételének köszönhetően segíti az állatok emésztését és fejlődését a jó hangulatú és egészséges életük céljából. Emellett a házi- és haszonállatok almához keverve segíti a kellemetlen szagok megkötését, az általános jó közérzet megteremtését.

Mindezeken felül, a zeolit komplex talajjavító ásványi anyag, amely javítja a talaj tulajdonságait és növeli a tápanyagok hasznosulási értékét.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Természetes zeolit klinoptilolit
pH érték <7,5
25 kg/papírzsák

Használatra és adagolásra vonatkozó utasítások:

-          A 0,2-0,5 mm-es zeolit    laza, alacsony szorpciós képességű homokos talajokhoz alkalmazható leginkább, de természetesen bármilyen típusú talajra javító hatással bír. Dolgozzuk be a zeolitot a talajba    60-80 g/m2 mennyiségben. Alkalmazási időköz 1 x 3-5 évente. Legideálisabb alkalmazási időszak a tavasz, vagy az ősz.

-          A dózis kg / hektárra való átszámításánál a feltüntetett dózisokat 10x-es együtthatóval kell megszorozni.

-          A 0.2-0.5 mm-es zeolit többek között alkalmas facsemeték ültetésére: Öntsön kb. 200 g zeolitot a kiásott gödörbe, és fedje le 10 cm-es talajréteggel úgy, hogy a gyökerek ne érintkezzenek a zeolittal. Az ültetés után bőségesen öntözze meg a palántát. A zeolit úgy működik, mint egy szivacs – felszívja a vizet a saját szerkezetébe, majd fokozatosan kiengedi a növény igényeinek megfelelően. Ily módon a műtrágyázás / ásványi trágyázás során hozzáadott tápanyagokat is adagolja.

-          Alkalmazzon hasonló eljárást palánták ültetésekor (a zeolit adagja kb. 10 g), valamint a szőlő és a bogyós növények gyökereztetésekor (a zeolit adagja kb. 100 g).

-          A 0,2-0,5 mm-es zeolit zöldségtermesztésre is alkalmas: Öntsön egy kb. 0,5 cm-es zeolitréteget a vetési árokba, fedje le talajjal és vesse el a magot. Vetés után bőségesen öntözze meg.

A 0,2-0,5 mm-es zeolit cserepes virágok termesztésére is alkalmas: Virágátültetéskor javasoljuk, hogy a zeolitot közvetlenül a talajba dolgozza be, vagy alkalmazza vízelvezető rétegként a virágcserép aljára helyezve /2-3 cm-es összefüggő réteg/.

trustindex-bal

Keresés