Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Zeolit homok 0,5-1 mm 1000 kg

Ár:
155.402 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2024. április 16.

- Talajjavítás

- Gyepesítés

- Vízmegtartás

- Almozás

- Takarmányozás

 

Leírás

A zeolit komplex talajjavító ásványi anyag, amely javítja a talaj tulajdonságait és növeli a tápanyagok hasznosulási értékét.

A zeolit egy természetes ásványi anyag, ami önmagában használható, de keverhető más tápanyagok mellé is, mint műtrágyák, komposztok és egyéb természetes talajjavító anyagok. Zeolit alkalmazásával olyan hozzáadott értékeket teremthetünk a talajban, mint a jobb víz- és tápanyagmegkötő képesség, kedvező levegőzöttség, amik együttesen javítják a talaj jobb termékenységét.

Ez a szemcseméretű zeolit lehetővé teszi, hogy az ásványi őrleményt állatok takarmányába, vagy az alomhoz keverjük. A zeolit mindkét esetben jótékony hatással bír. Értékes ásványianyag összetételének köszönhetően segíti az állatok emésztését és fejlődését a jó hangulatú és egészséges életük céljából. Emellett a házi- és haszonállatok almához keverve segíti a kellemetlen szagok megkötését, az általános jó közérzet megteremtését.

Mindezeken felül, a zeolit komplex talajjavító ásványi anyag, amely javítja a talaj tulajdonságait és növeli a tápanyagok hasznosulási értékét.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Természetes zeolit klinoptilolit
pH érték <7,5
25 kg/papírzsák
Összesen 1 tonna, raklapon

Használatra és adagolásra vonatkozó utasítások

-          A 0,5-1,0 mm-es zeolit frakció hatékony a talaj fertőtlenítésében és az agyagos, illetve tömörödött talajok szerkezeti és fizikai tulajdonságainak javításában. Alkalmazási időköz 1 x 3-5 évente. Legideálisabb alkalmazási időszak a tavasz, vagy az ősz.

-          A fertőtlenítési adagok – nehézfém maradványok  esetén 600-700 kg/ha,   -   PCB-maradványok esetén 300-500 kg/ha

-          A 0,5-1,0 mm-es zeolit termesztési alaprétegként (szubsztrátumként) alkalmas növények hidroponikus termesztésére.  A szükséges tápanyagokat a műtrágyaoldat biztosítja.

-          A 0,5-1,0 mm-es zeolit  alkalmas fiatal fák ültetésére az alábbi módon:

-          Öntsön kb. 200-500 g zeolitot az ásott gödörbe, és 10 cm-es talajréteggel fedje le úgy, hogy a gyökerek ne érintkezzenek a zeolittal. Az ültetés után bőségesen öntözze meg a palántát. A zeolit úgy működik, mint egy szivacs – felszívja a vizet a saját szerkezetébe, majd fokozatosan kiengedi a növény igényeinek megfelelően. Ily módon a műtrágyázás / ásványi trágyázás során hozzáadott tápanyagokat is adagolja.

-          Alkalmazzon hasonló eljárást palántázáskor   / kb. 10 g zeolit / és szőlőtelepítésnél is / 500-1000g zeolit / és bogyósok palántázásakor /100-200g zeolit /. 

-          A 0,5-1,0 mm-es zeolit alkalmas zöldségtermesztésre is : helyezzen körülbelül 0,5 cm-es zeolitréteget a vetési árokba, takarja be talajjal és vesse el a magot. Vetés után bőségesen öntözzük.

-          A 0,5-1,0 mm-es zeolit  pázsit / golf green lerakására is alkalmas (20-30 kg/m3 zeolit alsó rétegként, vagy keverve). Alkalmas még gyepregenerációra (300-500 g/m2 zeolit, kijuttatás - kultivátorral) és a pázsit levegőztetésére (300-500 g/m2 zeolit, kijuttatás – vertikulációval ).

A 0,5-1,0 mm-es zeolit mint végső réteg alkalmas gyepek lerakására, felületmodellezésre. Alkalmas gyep regenerálására homokfúvás céljából, levegőztetés és szikesítés után,  a gyep víz-levegő viszonyának javítása érdekében.

trustindex-bal

Keresés