Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Zeolit kavics 1-5 mm 25 kg

Ár:
4.317 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2024. május 22.

- Talajjavítás

- Talajlazítás

- Útszórás

 

Leírás

Talajjavításhoz kertekbe és sportpályákra

A zeolit egy természetes anyag gyepesítésre kertekben, sportpályákon és minden zöld felületen. Zeolit használatával egy olyan természetes réteget hozhatunk létre, ami képes megkötni a vizet és a tápanyagokat a szerkezetében tartva hosszú időn át táplálja a gyepet és a növényeket.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Természetes zeolit klinoptilolit
pH érték <7,5
25 kg/papírzsák

Használatra és adagolásra vonatkozó utasítások

-          Az 1,0-5,0 mm-es zeolit  tömör/kötött agyagos talajokhoz alkalmazható. Dolgozza be a zeolitot a talajba 50-70 g/m2 mennyiségben. Alkalmazási időköz 1 x 3-5 évente. Legideálisabb alkalmazási időszak a tavasz, vagy az ősz.

-          A dózis kg / hektárra való átszámításánál a feltüntetett dózisokat 10x-es együtthatóval kell megszorozni.

-          Az 1,0-5,0 mm-es zeolit  alkalmas növények hidroponikus termesztésére. A szükséges tápanyagokat a műtrágyaoldat biztosítja.

-          Az 1,0-5,0 mm-es zeolit frakció alkalmas gyep létesítésére, a talaj tulajdonságait módosító vízelvezető rétegként.

-          Az 1,0-5,0 mm-es zeolit frakció alkalmas facsemeték ültetésére. Öntsön kb. 200 g zeolitot a kiásott gödörbe, és fedje le 10 cm-es talajréteggel úgy, hogy a gyökerek ne érintkezzenek a zeolittal. Az ültetés után bőségesen öntözze meg a palántát. A zeolit úgy működik, mint egy szivacs – felszívja a vizet a saját szerkezetébe, majd fokozatosan kiengedi a növény igényeinek megfelelően. Ily módon a műtrágyázás / ásványi trágyázás során hozzáadott tápanyagokat is adagolja.

Az 1,0-5,0 mm-es zeolit cserepes virágok termesztésére is alkalmas. Virágátültetéskor javasoljuk, hogy a zeolitot közvetlenül a talajba dolgozza be, vagy használja vízelvezető rétegként a virágcserép aljára /2-3 cm-es összefüggő rétegben /. A zeolitot dekorációs anyagként is használhatja a virágcserepekben lévő talaj esztétikus "elfedésére".

trustindex-bal

Keresés