Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Zeolit kavics 4-8 mm 1000 kg

Ár:
155.402 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2024. május 22.

- Tógranulátum

- Vízszűrés

- Dekoráció

- Kaktusz

 

Leírás

A zeolit vízmegtartó képessége javítja a talaj állandó vízháztartását, ezáltal segítve a növények megfelelő vízfelvételét akár még aszályos időszakokban is, ami hozzájárul az egészséges fejlődéshez, növekedéshez. Használatával észszerűen tervezhető az öntözés.

Ez a szemcseméret ideális dekorációs célokra, kaspóba, virágágyásokba, bokrok alá, szigeteket képezve, vagy sétányokra kiszórva. Jó választás kaktuszültetéshez. Emellett tógranulátumként is alkalmazható vízszűrési célokra.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Természetes zeolit klinoptilolit
pH érték <7,5
25 kg/papírzsák
Összesen 1 tonna, raklapon.

Használatra és adagolásra vonatkozó utasítások

-         A 4,0-8,0 mm-es zeolit őrlemény alkalmas növények hidroponikus termesztésére. A szükséges tápanyagokat a műtrágyaoldat biztosítja.

·         A 4,0-8,0 mm-es zeolit alkalmas gyep létesítéséhez, a talaj tulajdonságait módosító vízelvezető rétegként.

·         A 4,0-8,0 mm-es zeolit alkalmas facsemeték  ültetésére: Öntsön kb. 200 g zeolitot a kiásott gödörbe, és fedje le 10 cm-es talajréteggel úgy, hogy a gyökerek ne érintkezzenek a zeolittal. Az ültetés után bőségesen öntözze meg a palántát. A zeolit úgy működik, mint egy szivacs – felszívja a vizet a saját szerkezetébe, majd fokozatosan kiengedi a növény igényeinek megfelelően. Ily módon a műtrágyázás / az ásványi trágyázás során hozzáadott tápanyagokat is adagolja.

·         A 4,0-8,0 mm-es zeolit  cserepes virágok termesztésére is alkalmas: Virágok átültetésekor javasoljuk, hogy a zeolitot közvetlenül a talajba dolgozza be, vagy alkalmazza vízelvezető rétegként a virágcserép aljára / 2-3 cm-es összefüggő réteg/. A zeolitot dekorációs anyagként is használhatja a virágcserepekben lévő talaj esztétikus "elfedésére".

A 4,00 – 8,00 mm-es zeolitot javasoljuk mersterséges, illetve természetes tavak medrének kialakításához, vagy szűrőkosárba téve közegként, a vízszűrözöttségét nagymértékben javítva, akár együttesen a 16,0-32,00 mm-es szemcseméretű zeolittal alkalmazva.

trustindex-bal

Keresés