Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Zeolit kavics 8-16 mm 1000 kg

Ár:
141.275 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2023. szeptember 29.

- Tógranulátum

- Vízszűrés

- Dekor

 

Leírás

A zeolit vízmegtartó képessége javítja a talaj állandó vízháztartását, ezáltal segítve a növények megfelelő vízfelvételét akár még aszályos időszakokban is, ami hozzájárul az egészséges fejlődéshez, növekedéshez. Használatával észszerűen tervezhető az öntözés.

Ez a szemcseméret ideális dekorációs célokra, kaspóba, virágágyásokba, bokrok alá, szigeteket képezve, vagy sétányokra kiszórva. Jó választás kaktuszültetéshez. Emellett tógranulátumként is alkalmazható vízszűrési célokra.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Természetes zeolit klinoptilolit
25 kg/papírzsák
Összesen 1000 kg raklapon

Használatra és adagolásra vonatkozó utasítások

  A 8,00–16,00 mm-es zeolitot javasoljuk mersterséges, illetve természetes tavak medrének kialakításához, vagy szűrőkosárba téve közegként, a vízszűrözöttségét nagymértékben javítva, akár együttesen a 4,0-8,00 mm-es szemcseméretű zeolittal alkalmazva.

·         A 8,00-16,00 mm-es zeolitot dekorációs anyagként is használhatja egyszerűen a talajfelszínre terítve, illeve a virágcserepekben lévő talaj esztétikus "elfedésére".

·         A 8,0-16,00 mm-es zeolit alkalmas gyep létesítéséhez, a talaj tulajdonságait módosító vízelvezető rétegként.

·         A 8,0-16,00 mm-es zeolit alkalmas facsemeték ültetésére: Öntsön kb. 200 g zeolitot a kiásott gödörbe, és fedje le 10 cm-es talajréteggel úgy, hogy a gyökerek ne érintkezzenek a zeolittal. Az ültetés után bőségesen öntözze meg a palántát. A zeolit úgy működik, mint egy szivacs – felszívja a vizet a saját szerkezetébe, majd fokozatosan kiengedi a növény igényeinek megfelelően. Ily módon a műtrágyázás / ásványi trágyázás során hozzáadott tápanyagokat is adagolja.

A 8,0-16,0 mm-es zeolit  cserepes virágok termesztésére is alkalmas: Virágok átültetésekor javasoljuk, hogy a zeolitot alkalmazza vízelvezető rétegként a virágcserép aljára / 2-3 cm-es összefüggő réteg/. A zeolitot dekorációs anyagként is használhatja a virágcserepekben lévő talaj esztétikus "elfedésére".

trustindex-bal

Keresés